Japon otomobil üreticisi Toyota’nın en güçlü olduğu pazarlardan biri, Avustralya. Ancak şirket ne yazık ki son dönemde bu devasa pazarda zor günler yaşıyor. En son 2015 yılında üretilen bazı Toyota modellerini geri çağırmak zorunda kalan otomobil devi, hangi modellerin bu listeye dahil olduğunu da açıkladı.

Avustralya Rekabet ve Müşteri Komisyonu (ACCC) tarafından kabul edilen geri çağırma kararına Avustralya genelinde satılan 2015 model Toyota Prius, Corolla Sedan, Fortuner ve HiLux araçları dahil edildi. Geri çağırmaya sebep olan arızadan etkilenen araçlar 2015’in ikinci yarısında, yani Haziran ve Aralık ayları arasında üretim bandından inmişti.

Sorun yine hava yastığı

2015 model araçlarda hava yastıklarının sorunlu olduğunu açıklayan Toyota, otomobil şirketlerine hava yastığı tedarik eden Japon Takata markasının sebep olduğu geri çağırma kararlarını anımsattı. Son dönemde geri çağrılan çoğu araçta olduğu gibi Toyata’da da hava yastığı sisteminde kullanılan basınç ve G sensörlerinin arızalı olduğu tespit edildi.

Sensörlerin kazayı algımama riskinin bulunduğunu belirten Toyota yetkilileri, entegre devrenin hava yastığını şişirmekte geç kalabileceği uyarısını da yaptı. Gerçi şuan için tüm arabalarda bu sorun etkisini göstermiş değil, ancak risk altında oldukları için arızalı parçanın ücretsiz değiştirilmesi gerekiyor. Öte yandan hava yastığı problemli olan modellerde arıza lambası yanıyor.

14 Şubat tarihinden itibaren yetkili Toyota servislerine giden Avustralya vatandaşları, ücretsiz tamir ve değişim programından faydalanabilecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version