Modern araba modellerinin tıpkı cep telefonları gibi yazılım güncellemesi almalarına artık alışkın sayılır. Teknolojinin hızla gelişmesinden nasibini alan arabalar çağın gerisinde kalmamak için çeşitli güvenlik açıklarının yamandığı, yeni özelliklerin dahil edildiği çeşitli güncellemelerle iyileştiriliyorlar. ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla‘nın bu noktada başı çektiğini söyleyebiliriz.

Şimdilerdeyse BMW de bu kervana katıldı ve en azından bazı modelleri için kablosuz ağ üzerinden güncelleme yayınlayacağını resmen açıkladı. Buna göre Operating System 7.0 işletim sistemine sahip tüm BMW modelleri Uzaktan Yazılım Güncellemesi hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Bilgisayarlarda da zaman zaman karşımıza çıkabilen sistem güncellemelerinde olduğu gibi, BMW’nin çıkaracağı yamalar da üretici tarafından yayınlanan son iyileştirmeleri araçlara dağıtacak. İlk çıkan güncellemeyle BMW’nin bazı modellerine Akıllı Kişisel Asistan yazılımını yüklediği bilgisini de paylaşalım.

Sürüş yardımcısı sistemler güncellenecek

Gelecekte yayına alınacak olan güncellemeler de en çok aktif hız sabitleme, yan çarpışma koruması gibi sürüş asistanı sistemlerinin kusursuz çalışması için yayınlanacak.

İşin güzel tarafı BMW’nin planı sürücülerin internet üzerinden ConnectedDrive mağazasına girip kendi istekleri doğrultusunda yeni fonksiyonları seçebilmelerini sağlamak. Eğer bu gerçek olursa Bavyeralı üreticinin bir anlamda kendi uygulama mağazasını hayata geçirmiş olacağı söylenebilir.

Güncellemeleri ilk alacak modeller belli oldu

BMW’nin son çıkardığı Operating System 7.0 isimli gelişmiş yazılımı ile çalışan modellere baktığımızda ise karşımıza yeni nesil X5, 3 ve 8 Serisi araçlar çıkıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version