İlk kez 1916 yılında düzenlenen Pikes Peak Hill Climb yarışları sayesinde otomobil üreticileri, 20 kilometre uzunluğundaki bol virajlı ve zorlu parkurda çok güvendikleri modellerin hız ve çevikliğini test ederek gövde gösterisi yapma fırsatını elde edebiliyorlar.

Volkswagen‘in I.D. R ismini taşıyan aracı bu yıl düzenlenen Pikes Peak yarışlarında tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı. Ancak Bentley’in yeni SUV’u Bentayga da aylar öncesinden yarışa hazırlandı ve etkinliğin SUV kategorisinde birinciliği elde etti. Büyük cüsseli SUV’un şoför koltuğunda ise Rhys Millen isimli pilot oturuyordu.

Ortalama hızı 107 km/s

Bentayga W12 modeli dolambaçlı dağ yollarında gerçekleştirdiği sürüşte ortalama 107 km/s hız değerine ulaşmayı ve yarışı 10:49.9‘luk sürede bitirmeyi başardı. Aslına bakılırsa bu değer Volkswagen’in elde ettiği 7.57.148‘lik süreden çok daha fazlasına işaret ediyor, ancak buna rağmen Bentley SUV kategorisinde rekor kırdı.

Bu rakamlar son kullanıcı için yanıltıcı olabilir, çünkü Bentley diğer tüm otomobil üreticileri gibi Bentayga’yı da yarışa özel modifikasyonların ardından piste çıkardı. Nitekim aracın toplam ağırlığı azaltıldı, koltuklar iptal edilip roll cage yerleştirildi ve hafif yarış koltukları tercih edildi. Tüm bunlara ek olarak Bentayga’da Akrapovic etiketini taşıyan spor egzoz da kullanıldı.

Özel model yolda!

Bu arada Bentley, Bentayga’nın rekor kırmasını kutlamak adına Pikes Peak yarışına özel sınırlı sayıda üretilecek bir modelin geliştirileceğinin de müjdesini verdi. Bu özel SUV modelinden sadece 10 adet üretilecek ve her biri el işçiliğiyle üretim bandından inecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version