Elektrikli ve hibrid otomobiller sıradışı tasarımlarıyla dikkat çekiyor, ancak elektrikli şarj istasyonlarının tasarım olarak daha da iyileştirilmesiyle ilgili çalışma yürüten otomobil üreticilerinin sayısı çok az. Bugüne dek lüks araçlarıyla sektörde kendine ayrı bir alan açmayı başaran Bentley, bu durumu tersine çevirmeye kararlı gözüküyor.

Cenevre Otomobil Fuarı‘na katılan ve yeni Bentayga Hibrid SUV modelini görücüye çıkaran şirket, efsane tasarımcı Philippe Starck‘ın imzasını taşıyan elektrikli şarj istasyonunu da tanıttı.

Diğer markaların ürettiği elektrikli araç şarj istasyonlarını kabaca bir hatırlamaya çalışın. Çirkin bir plastik kutudan oluşan ve her tarafından kabloların fışkırdığı bu istasyonlara kibar bir dokunuş yapan Bentley, Starck Power Dock ismini verdiği elektrikli şarj istasyonuyla takdirleri kazandı.

Altın sarısı renkli yuvarlak bir arka plana sahip olan şarj istasyonunun tam ortasında dikey bir LCD ekran konumlandırılmış. Ekranın arkasındaki yuvarlak alüminyum kasa, şarj istasyonunun fişinin güzelce saklanmasına imkân tanıyor. Böylece ortada çirkin bir görüntünün oluşmasının da önüne geçiliyor. 

Fiş de deriyle kaplı

Öte yandan araçları şarj ederken kullanılacak olan fişte de önemli iyileştirmeler söz konusu. Diğer üreticiler plastik fiş kullanırken Bentley, yeni istasyon modelinin fişini tıpkı araç içi döşemelerde de yaptığı gibi deriyle kaplamayı ihmal etmemiş. Ayrıca Starck Power Dock isteğe göre duvara monte edilebiliyor veya bağımsız olarak ayakta da durabiliyor.

Ne Bentayga Hibrid’in, ne de Starck Power Dock’un fiyatı ise henüz açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version