Doğum günü etkinlikleriyle aranız nasıl bilmiyoruz ama İngiliz butik lüks spor otomobil üreticisi Bentley, bu özel günlere çok fazla anlam yüklüyor olmalı! 10 Temmuz 2019 tarihinde tam 100 yaşına basacak olan üretici, bir dizi etkinlik ve sınırlı sayıda üretilecek modelle bu günü kutlamak için gün saymaya başlamış bulunuyor. Bu doğrultuda EXP 100 GT adı verilen sıfır emisyon salınımına sahip sürücüsüz otomobilini tanıtmak da Bentley’in planları arasında. Öyle ki bu model Bentley tarafından “Grand touring modellerinin geleceği” olarak nitelendiriliyor.

Son kozu EXP 100 GT geliyor

Geçen sene Bentley tüm modellerinin Centenary Specifications paketlerini kamuoyuna duyurmuştu. Bunun yanı sıra 250 bin dolara satılacak bir kitap, Continental GT Convertible No. 1 Edition by Mulliner, Bentley Continental GT No. 9 Edition ve son olarak Mulsanne W.O. Edition modelleri şirketin bir asırlık geçmişini kutlamak için görücüye çıkarılmıştı.

Meğerse tüm bu özel ürünler Bentley’in en büyük kozu EXP 100 GT’ye giden yolu döşeyen taşlar niteliğinde imiş.

Sürücüsüz seyahat edebilecek

Bentley’in ilk tam elektrikli otomobili olması beklenen EXP 100 GT modelinin teknik detayları şuan için bilinmezliğini koruyor. Modelin isminde yer alan “EXP” ibaresi bu aracın şimdilik bir “konsept” olabileceğine işaret ediyor. Sürücüsüz seyahat etmesi beklenen araba “grand touring” segmentinde olacağı için araç sahibine üst düzey keyif yaşatması için tasarlanmış.

Takvim yaprakları 10 Temmuz Çarşamba gününü gösterdiğinde aracın çıkışı BentleyMedia.com üzerinden dünyayla aynı anda canlı olarak yayınlanacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version