Bir dönemin dev akıllı telefon markaları arasında yer alan BlackBerry iflasın eşiğinden döndükten sonra daha çok otonom sürüş ve birbiriyle bağlantılı araç teknolojileri üzerine çalışmalar yürütmeye başladı.

Son olarak arabalar için QNX adı verilen bir platform geliştiren şirket, bu yeni projenin başarıya ulaşması için kesenin ağzını tam manasıyla açtı.

Firmanın kendi kasasından yaptığı 310 milyon dolarlık yatırımın ardından Kanada hükümetinin stratejik yatırım fonu da BlackBerry QNX‘e 40 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdi.

Tüm bunlar BlackBerry’nin otomobil odaklı girişimi QNX platformunun başarıya ulaşmasına olumlu katkı sağlayacak gelişmeler. Üstelik bu sayede önümüzdeki 10 sene boyunca BlackBerry’nin Kanada’da 800’den fazla kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Firmanın sadece Kanada’da halihazırda 300 personeli görev yapıyor.

Yeni nesil otomobil teknolojileri geliştirecekler

Tüm bu çalışanlar ilerleyen dönemde BlackBerry QNX için ter dökecek ve girişimin yeni nesil otonom araç teknolojileri geliştirmesine yardımcı olacaklar.

QNX platformuna sahip Audi Q8’in tanıtım videosu hemen yukarıda.

Yarı ve tam otonom araçlar için otomasyon sistemlerinden tutun, gelişmiş emniyet ve güvenlik önlemlerine kadar birçok yenilikçi fikir üretmek QNX platformunun ana amacı. 

Tabii bu esnada BlackBerry QNX girişimi arabalar arası iletişim fikrini de hayata geçirmek için çalışacak. V2V veya C2C olarak da bilinen “Araçtan araca iletişim” teknolojisi sürücüsüz arabaların trafikte daha güvenli seyredebilmesi için ciddi kolaylık sağlayabilir. Böylelikle otonom araçlar çevrelerinde olup biteni daha iyi anlamlandırabilecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version