Bloodhound LSR adındaki jet otomobil modelini geliştirmek için yıllardan beri ter döken mühendisler nihayet mutlu sona ulaşmayı başardı. Ekip, YouTube‘a yükledikleri video ile aracın resmen yeni bir hız rekoru kırdığını ve sadece 50 saniye içerisinde 1010 km/s hıza ulaşmayı başardıklarını duyurdu. Arada geçen bu 50 saniyelik süre zarfında araç 8 kilometrelik bir mesafeyi çoktan kat etmişti.

Aracın ulaştığı hız o kadar yüksek ki, İngiltere’nin Londra ve Edinburgh şehirleri arasındaki mesafeyi bu hızla 39 saniye içerisinde kat edebilmek mümkün. Bilmeyenler veya gözünde canlandıramayanlar için bu iki şehrin İngiltere’nin uç noktalarında yer aldığını söyleyebiliriz. Keza Güney Afrika’daki Cape Town ile Johannesburg arası 1 saat 23 dakika kadar ancak tutuyor.

Bloodhound ekibi yaptığı açıklamada test süreci esnasında arka süspansiyonun etrafında süpersonik hava akışı tespit ettiklerini de duyurdu. Zaten LSR modeli bir arabadan çok yerde giden jet uçağa benziyor.

Yüksek hız testi başarıyla tamamlandı

Aracın saatte 1010 km hıza ulaşmasıyla birlikte ekip nihayet yüksek hız testini tamamlamış oldular. Direksiyonun başında Andy Green isimli İngiltere Hava Kuvvetleri pilotunun oturduğu araçta kullanılan EJ200 motorunu ise havacılıkla haşır heşir olanlar Eurofighter Typhoon modelinden hatırlayacaklardır.

En yüksek hız rekoru egale edilemedi

Bloodhound LSR her ne kadar çok hızlı olsa da halihazırda karada giden en hızlı araç ünvanı 1227 km/s değeriyle Thrust SSC modeline ait. Mühendis ekip önümüzdeki sene bu rekorun egale edileceğini dile getirdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version