Alman lüks otomobil üreticisi BMW‘den bugün yapılan açıklamada şirketin dünya çapında 1 milyondan fazla dizel arabayı geri çağırma kararı aldığı belirtildi. Geri çağırma kararına gerekçe olarak ise egzoz sistemindeki bir sorun gösterildi.

Buna göre olağan dışı vakalarda egzozdaki sorun, yangına yol açma riski taşıyor. Bu sebeple etkilenen araç sahiplerinin ilk fırsatta yetkili servislere uğraması bekleniyor.

Sorun neden kaynaklanıyor?

Bahsi geçen açıklamada “Bazı dizel arabalarda glikol soğutma sıvısı haznesinde sızma yaşanabiliyor. Egzoz gazı sirkülasyon soğutucusundaki hatalı bir bileşenin yol açtığı bu risk, diğer maddelerle birleşerek yangına yol açabiliyor” ifadelerine yer verildi.

An itibariyle BMW’nin müşteri temsilcileri, etkilenen araçlara yetkili servislerde randevu ayarlayarak sorunu en az zararla gidermek için çalışmalara başlamış bulunuyor. Sorunlu parça uzman personel tarafından incelenecek, bir hata varsa ücretsiz olarak değişim hizmeti sunulacak.

Ağustos’ta da geri çağırma kararı duyurulmuştu

Aslına bakılırsa BMW müşterileri bu tür geri çağırma kararlarına pek de yabancı sayılmaz. Avrupa ve Asya ülkelerinde trafiğe çıkmış bulunan, aynı sorundan etkilenen 480 bini aşkın otomobil geçtiğimiz Ağustos ayında geri çağrılmıştı.

Güney Kore‘de 30’dan fazla BMW aracının bu hatadan kaynaklı olarak yanması sonucu BMW müşterileri için bir özür mektubu kaleme almıştı.

Son olarak bugün duyurusu yapılan geri çağırma kararının Türkiye‘yi de kapsayıp kapsamadığına dair herhangi bir resmi açıklamanın yapılmadığını da belirtmiş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version