BMW Grubu tam 15 milyon Euro yatırım bütçesi ayırdığı yeni 3D yazıcı üretim tesisinin açıldığını duyurdu. Grup bünyesindeki markalar tarafından üretilen arabaların banttan inme süresini kısaltmaya yardımcı olması planlanan bu yeni tesis, 3D yazıcı teknolojisini hayli geniş bir ölçekte kullanacak.

Almanya’nın Münih şehrinde yükselen bu yeni 3D yazıcı kampüsü ile BMW, parça prototip üretimini hızlıca gerçekleştirebilecek. Ayrıca üretim faaliyetlerinin yanı sıra yeni 3D yazıcı teknolojilerinin keşfi ve eğitim çalışmaları da aynı çatı altında yürütülecek.

İlerleyen süreçte BMW’nin amacı 3D yazıcı kaynaklarını kullanarak tasarım ve üretim süreçlerini daha az insan müdahalesi gerektirecek şekilde yeniden tasarlamak.

Birçok fabrikada 3D yazıcıları kullanıyor

Bu arada bilmeyenler için hatırlatmakta fayda var: BMW zaten halihazırda dünyanın birçok farklı ülkesindeki fabrikalarında 3D yazıcı teknolojisini kullanıyor. ABD’deki Spartanburg, Çin’deki Shenyang ve Tayland’daki Rayong tesisleri bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Bu arada BMW Grubu’nun 3D yazıcı teknolojisini prototip üretiminde ilk kez kullanışı ise 1991 yılında gerçekleşmiş. Yani markanın 3D yazıcılarla hayli köklü bir geçmişi olduğu söylenebilir, özellikle de rakiplerine kıyasla. Öyle ki şirket toprakta çözünebilir konsept araba ve 3D yazıcıyla üretilmiş S1000RR yarış motosikletini bile görücüye çıkarmıştı.

Öte yandan BMW’nin rakipleri de 3D yazıcı teknolojilerinden faydalanmaya çalışıyor. Son olarak geçtiğimiz Mart ayında APWORKS şirketi Bugatti Chiron’da kullanılan titanyum bir parçayı 3D yazıcıdan çıktı almayı başarmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version