Bavyeralı lüks otomobil markası BMW tamamen elektrikli 5 Serisi, 7 Serisi ve X1 modellerini geliştirme niyetini kamuoyuyla paylaştı. Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan basın açıklamasıyla öğrendiğimiz bu plan, BMW’nin emisyon değerlerini düşürme girişiminin bir parçası.

Tüm bu üç araba birden farklı motor seçeneğiyle müşterilerin beğenisine sunulacak: Tamamen elektrikli, plug-in hibrid ve 48 volt melez hibrid sistem. ABD’nin aksine Avrupa pazarında dizel motorlu modeller de satışa çıkacak.

Şirketin duyurusunda ise “Önümüzdeki 10 yıl içerisinde hedefimiz 7 milyon adetten fazla BMW Grubu aracını yola çıkarmak. Bunların 3’te 2’sinin ise tamamen elektrikten güç alan motorlara sahip olmasını hedefliyoruz” denildi.

BMW: Hedef 2023

Avrupa Birliği’nin 2018 Aralık ayında aldığı kararlar doğrultusunda tüm otomobil üreticileri karbondiyoksit emisyon değerini 2030’a kadar yüzde 37.5 oranında düşürmek zorunda zorunda. 2007 ila 2021 tarihleri arasında yine yüzde 40’lık bir emisyon değeri düşürülmesi şartı koşulmuştu.

Önümüzdeki yıl itibariyle BMW 5 adet tam elektrikli model çıkaracak:BMW i3, MINI Cooper SE, BMW iX3, BMW iNEXT ve BMW i4. 2023 yılına kadar ise BMW’nin hedefi tam 25 tane elektrikli model çıkarmak. Bunların yarısının tamamen elektrikten güç alması ve Avrupa başta olmak üzere markanın aktif olduğu pazarlarda satışa sunulması planlanıyor.

Çıkış tarihleri henüz belli değil

Öte yandan tamamen elektrikli 5 Serisi modeller için BMW CEO’su Oliver Zipse henüz kesin bir çıkış tarihi vermiş değil. X1 ve 7 Serisi arabalar için de durum şimdilik aynı gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version