Alman otomobil devi BMW, aradan geçen 6 yılın ardından plug-in hibrid spor modeli i8’in üretimini Nisan ayında sonlandıracağını duyurdu.

Porsche 911’e rakip olarak geliştirilen araç, BMW’nin yeni nesil elektrikli otomobil modelleri geliştirme planlarından ötürü pazardan çekilecek. Bunun yerine şirket piyasaya iX3 kompakt SUV, i4 ve iNext isimli SUV modellerini sürecek. Geçen yıl tanıtılan Vision M Next konsept modeli baz alınarak tasarlanan yeni spor otomobilin ise önümüzdeki 5 yıl içerisinde müşterilerin beğenisine sunulması bekleniyor.

Şuan için BMW i8’in üretimine son verilecek tarihi kesin olarak açıklamış değil. Ancak şirket sözcüsünün yayınladığı basın bülteninde İngiltere’de yaşayan ve i8 satın almak isteyenlerin elini çabuk tutması gerektiğini belirterek Şubat ayının sonuna kadar siparişlerini yetkili bayiler aracılığıyla vermelerini önerdi.

Fiyatı ciddi indirime girdi

Öte yandan İngiltere genelindeki BMW bayileri, i8’in fiyatında çok ciddi indirime gitmiş bulunuyor. Mevcut stokları tüketmek için kampanyalar düzenleyen bayiler 93 bin 115 Sterlin gibi görece olarak ucuz bir fiyata i8 sahibi olma imkânı sunuyor. Normalde liste fiyatı 115 bin 105 Sterlin olan modelin fiyatı 20 bin Sterlin kadar ucuzlamış.

İlk kez 2009 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda turbodizel motorlu konsepti tanıtılan araba, 2014 yılında BMW’nin “i” ön ekini kullandığı elektrikli model gamının amiral gemisi olarak satışa sunulmuştu. i3 elektrikli hatchback modelinden daha fazlasını isteyen müşterilerin ilk tercihi haline de 369 beygirlik gücüyle gelmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version