BMW yeni nesil elektrikli SUV konsept modeli iX3’ü Çin Otomobil Fuarı 2018 kapsamında tanıtacağı haberini siz takipçilerimizle daha önce de paylaşmıştık. Planlandığı üzere aracın tanıtımı bugün gerçekleşti ve konsept modelin görüntüleri elimize ulaştı.

Radikal değişiklikler söz konusu!

BMW araçlarından aşina olduğumuz ızgara tasarımında köklü ve radikal bir değişikliğe gidilen iX3’ün hayli göz alıcı gözüktüğünü söyleyebiliriz.

iX3 konsepti ile elektrikli otomobil pazarında elini daha da güçlendirmeyi hedefleyen BMW, aracı NEXT adını verdiği yeni nesil bir strateji kapsamında değerlendiriyor. Gelecekte üretim bandından indirilmesi planlanan elektrikli arabalar da bu stratejiye dahil olacak ve araçlara iNext isimleri verilecek.

Tüm bileşenler ayrı ayrı geliştirilmiş

BMW eDrive teknolojisinin beşinci nesil versiyonunun tercih edildiği iX3 konsept modelinde elektrikli motor, şanzıman ve güç kaynakları ayrı ayrı konumlandırılmış. Bu da herhangi bir sorun durumunda kolayca müdahale edebilmeyi mümkün kılarken, elektrikli güç ünitesinin başka araçlara sorunsuz bir şekilde uyarlanabilmesini de sağlıyor.

Öte yandan yeni jenerasyon elektrikli modellerde daha güçlü ve yeni bataryaların kullanılacağı bilgisi de BMW tarafından paylaşıldı. Haliyle bu daha fazla performans, operasyon menzili, hafiflik, geniş iç hacim ve atiklik gibi değerlere işaret ediyor.

Son alarak iX3 konsept modelinde 270 beygir güç üretebilen elektrikli bir motorun yer aldığını belirtelim. Dolu batarya ile toplam 400 km menzil sunan iX3’ün yüksek voltajlı bataryası 70 kWh güce sahip.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version