İlerleyen yıllarda elektrikli araba üretimine hız verme planları yapmasına rağmen BMW, teknolojik kısıtlamalar gerekçesiyle en azından 2020 yılına kadar seri üretime geçmenin çok da kârlı olmayacağını açıkladı. Alman otomotiv şirketi elektrikli otomobil üretiminin halen daha benzinli ve dizel arabalar kadar para kazandırmayacağını, ancak önümüzdeki yıllarda bu tablonun tam tersi yönde değişebileceğini de belirtti. Üstelik elektrikli güç ünitelerinin üretim maliyetlerinin ucuzlaması, şirketin kârlılığını daha çok arttırmasını sağlayabilir.

Giderler kısılırsa üretim hız kazanacak

BMW’nin yeni nesil elektrikli motor teknolojileri, bir önceki versiyonlara kıyasla çok daha ucuza mal edilebiliyor. Dev şirketin İcra Kurulu Başkanı Harald Krüger, Münih’te yaptığı açıklamada beşinci nesil elektrikli motor platformunun yüzdelik olarak “iki rakamlı” bir oranda daha uygun maliyetlerle üretildiğini açıkladı. Ancak net bir rakam vermekten de kaçındı. Öte yandan bir arabanın en büyük maliyetini oluşturan motor fiyatlarının ucuzlaması, doğrudan BMW modellerinin daha ucuza satılmasını da mümkün kılabilir.

“Eğer yarışı kazanmak istiyorsanız, segmentte en uygun ve rekabetçi fiyatı sunmanız gerekiyor. Aksi takdirde başarıya ulaşabilmeniz çok zor” dedi.

2013’te ilk elektrikli piyasaya çıkmıştı

Hatırlanacağı üzere BMW, bundan 5 yıl önce, 2013’te çıkardığı i3 modeliyle elektrikli otomobil sektörüne ilk adımını atmıştı. Aradan geçen süre zarfında sürekli olarak teknolojisini geliştiren şirket, şimdilerde menzili yüzde 40 oranında arttırılmış, pil kapasitesi genişletilmiş i8 Roadster‘i görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version