Elektrikli mobilite geleceği artık geldi. Bu sözler, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Münih son konseptini gösterirken BMW patronu Harald Krüger tarafından sarf edildi. Eğer üç yıl donra üretim versiyonu geldiğinde konsepte benzeyecekse, bu teknolojiye inanma konusunda istekliyiz. Çünkü bu heyecansız görünen bir elektrikli araç değil. Heyecan verici sürüşe sahip bir elektrikli; BMW i Dynamics.

Bu, BMW’nin hızla büyüyen elektrikli ürün gamının bir parçası olacak. 2021’de dört güçlü hibrit veya bataryalı araç olacak; 2025’te ise bu rakam 25’e çıkacak.

Burada gördüğünüz akıcı, alçak duruşa sahip i Vision Dynamics konsepti, dört kapılı Gran Coupe tarzı bir aile otomobili. Aynı zamanda i3 ve i8’e katılmaya hazır üçüncü i modelinin ön gösterimi. BMW’nin söylediğine göre 0-100 km/s hızlanması dört saniye, maksimum hızı 195 km/s ve menzili 600 km’ye kadar çıkıyor.

BMW şu anki isim stratejisini kullanmaya devam ederse, üretim modelinin ismi i4 olacaktır; böylece içten yanmalı motora sahip 4 serisi Gran Coupe ile bağlantı da kurulacak.

Grup Tasarım Şefi Adrian van Hooydonk, konseptteki birçok çizginin ve eğitimin üretim aracına aktarılacağı konusunda kendinden emin: “Tasarım açısından konsept, geçen yıl sergilediğimiz Vision Next 100’ü baz alıyor. Hala yapacaklarımız var ancak burada gösterdiğimizin üretime geçeceği konusunda çok iyimserim.

Üretim versiyonu i4 sedan, iki elektrikli motor kullanacak. Dört çeker sürüşe ve tork vektör sistemine sahip olacak. Aynı zamanda arka tekerlekten yönlendirme ve yarı aktif havalı süspansiyon için de potansiyel var.

BMW i Dynamics Geniş Kullanım Fırsatları Sağlıyor

Muhtemelen BMW de, ‘Tesla’nın farklı güç çıkışları sunan versiyonlar’ taktiğini izleyecek. Hatta en hızlı versiyon bir M logosu taşıyabilir. BMW i’de ürün yönetimi müdür olan Dick Arnold “i Vision Dynamics bize geniş kullanım fırsatları sunan bir araç. Bu yüzden BMW i ve M arasında bir bağlantı kurulacak zamanlar olacaktır. Şu an M modelleri net bir fotoğrafa sahip ve BMW i de elektriklileri oluşturuyor. Geçen yıllar içerisinde üst üste geldikleri zamanlar olacaktır. Hiç şüphe yok” diyor.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version