Bavyera menşeli otomobil devi BMW’nin yeni çıkaracağı elektrikli aracı iNEXT’e dair haberler peyderpey gündeme gelmeye devam ediyor. Şimdilerde firma üst düzey çıkarma yaptığı CES 2020 teknoloji fuarında BMW iNEXT modelinin 5G ile entegre çalışacağını resmen açıkladı. Buna göre elektrikli model otonom sürüş yeteneğine sahip olacağı gibi, yüksek hızlı internet bağlantısının nimetlerinden de faydalanacak.

2018’de kamuoyuna tanıtılmıştı

Hatırlanacağı üzere Vision iNEXT modeli ilk kez 2018 yılında görücüye çıkmıştı. Tamamen elektrikten güç alacağı belirtilen crossover SUV modelinin 2021’de yola çıkması bekleniyor. Bu araba BMW’nin beşinci nesil elektrikli otomobil platformunu kullanan ikinci model olacak.

Son geliştirilen eDrive elektrikli motor teknolojisine ev sahipliği yapacak olması ise cabası. Bu motor sayesinde araç hem daha verimli, hem de daha kompakt bir hale gelecek. Çünkü elektrikli motor, sistem elektronikleri, şanzıman gibi bileşenler tek parça halinde kullanılıyor.

Akıllı ev ve yollarla iletişim kuracak

5G teknolojisi sayesinde iNEXT modelleri hem hızlı, hem de çok daha stabil bir hale gelecek. Böylelikle araba yolda giderken önündeki akıllı arabayla iletişim kurup ondan bilgi alabilecek. Keza trafik ışıkları ve akıllı yollarla irtibata geçip anlık bilgi güncelleme yapması da sürücünün işini çok kolaylaştıracak. Tüm bunlar ve muhtemelen daha fazlası ise BMW’nin halen daha üzerinde çalıştığı, teknolojisini geliştirmeye devam ettiği yeni nesil araç içi eğlence sistemindeki yerini alacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version