Akıllı telefonlarla birlikte etrafımızdaki nesnelerin çoğunun hem yetenekleri arttı hem de daha kullanışlı bir hale geldiler.

Otomobil Teknolojileri: BMW İşletim Sistemi 7,0

BMW‘nin teknoloji günlerinde tanıttığı yeniliklerden biri olan “işletim sistemi 7,0” özellikli gösterge paneli, sürücüye ihtiyacı olan bilgileri dijital olarak 2 ve 3 boyutlu olarak sunuyor.

Yeni nesil işletim sistemi 7,0 özellikli gösterge panelinde klasik analog göstergedeki tüm veriler var.

Sistemde dört ana menü bulunuyor. Sürücü, menü sayfasından 2, 3 ya da 4 tane seçebiliyor. Mesela sürücü ihtiyacına göre navigasyon, radyo ve telefon ya da klima ayarını tercih edebiliyor. Tercih ettiği sistemler ekrandaki navigasyon ve hız ile motor devir göstergesinin arasında görünebiliyor. Bu sayede gerekli olmayan bilgiler yer almıyor.

Ayrıca gösterge paneli, sürüş moduna göre renk değiştiriyor. Sürücü verileri direksiyon simidindeki düğmeyle belirleyebilecek. Camdaki Head-Up Display de görev yapmaya devam ediyor.

Orta konsoldaki multimedya ekranı 12,3 inç büyüklüğe sahip ve içeriği de yenilenirken iDrive’ın orta konsoldaki çevrilerek çalışan merkezi kumandası da görev yapmayı sürdürüyor.

Kişiselleştirme özelliği de bulunan işletim sistemi 7,0’da sürücü aracın kapısını açar açmaz, bilgi ekranında bir araç grafiği görünüyor. Bu grafikte aracın model adı, ekipman paketi görülüyor.

Sürüş sırasında sürücü hedefe yaklaştığında navigasyon öne çıkarken yakıt biterse yakıt tüketimi beliriyor.

Aracı park edeceğiniz zaman park haritasıyla yakındaki boş park yerleri gösteriliyor. Audi modellerinde benzeri olan yeni nesil akıllı göstergeler, yakında tanıtılacak olan yeni BMW X5’te kullanılacak.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version