BMW iX, elektrikli otomobillerde yeni bir dönem başlatmaya geliyor. i3 ve i8 gibi modellerin bile üzerine çıkması beklenen yeni elektrikli SUV, sınıfının en iyilerinden biri olarak lanse ediliyor.

Markanın tamamen elektrikli ilk SUV modeli de olan yeni araç, hem tasarım açısından çok iyi hem de büyük boyutlarına rağmen çok güçlü bir motor ile beraber geliyor. Sözü daha fazla uzatmayalım ve özelliklere bakalım.

BMW iX Özellikleri ve Fiyatı

Yeni aracın tasarımından başlayalım. Serinin ön kısmında son dönemde i4 modelinde gördüğümüz dev ızgaralar karşımıza çıkıyor. Bilen bilecektir bu ızgaralar böbrek ızgara olarak biliniyor ve BMW ile ünlenmiş olan bir tasarım yapısı.

Izgaraların içerisinde otonom sensörler bulunuyor ve bir de sürüş güvenlik sistemleri için özel yer ayrılıyor. Zaten araç elektrikli olduğu için bu ızgara alanı da göstermelik.

LED gündüz farlarının inceltildiği ve sade detayların dikkat çektiği BMW iX modelinin, uzunluğu ise X5 modeliyle aynı. Fakat yükseklik X6 modeliyle aynı yani biraz daha fazla tutulmuş durumda.

Dışarıdan içeri doğru ilerleyelim. Aracın dış tasarımı sade ve şık ama iç tasarım bir ayrı güzel. Asimetrik çizgilerle yapılmış ve tam daire olmayan bir direksiyon simidi, yeni bir dijital gösterge paneli, orta kısımda konumlandırılmış olan yepyeni bir multimedya ekran ve yeni döşemeler dikkat çekiyor. Aracın iç tasarımı gerçekten başarılı.

12.3 inç dijital gösterge paneli ve tam orta kısımda 14.9 inçlik multimedya ekranı çok iyi yerleştirilmiş.

BMW iX Motor Özellikleri

Tasarımı ve teknolojileri anlatmakla bitmeyecek olan aracın, çift elektrikli motoru 500 beygir güç üretiyor. FTP-75 testlerine göre 480 km menzili, WLTP testlerine göre 600 km menzili olduğu söylenen aracın 0’dan 100’e hızlanma süresi ise 5 saniyenin altında.

Aynı zamanda serinin hızlı şarj desteği olduğu da açıklandı. BMW iX hızlı şarj sayesinde 40 dakika içerisinde %70 oranında şarj olabilecek. 10 dakikalık hızlı şarj ise aracın 120 km yol almasını sağlayacak. 200 kW değerine kadar hızlı şarjın desteklenmesi büyük bir avantaj.

Tüm bunlara karşı fiyat net değil. 100 bin dolar gibi bir fiyat konuşuluyor ama resmi değil. Bunun yanında aracın 2021 yılında ilk olarak Almanya’da satışa sunulacağı söyleniyor.

BMW iX Özet

  • 0’dan 100’e – 5 saniyenin altında hızlanma
  • 480 ile 600 km arasında menzil
  • 200 kW hızlı şarj desteği ile sadece 40 dakikada %70 şarj.
  • 500 beygir güç
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version