Türkiye’de kıymeti bilinmeyen ve pek önemsenmeyen bir araç segmenti varsa, kuşkusuz o station wagon modelleridir. Oysa gayet yüksek performanslı, geniş bagaj hacimli bu araçlar Türk aile yapısına gayet uygun.

Şimdilerde ise Bavyeralı lüks otomobil üreticisi BMW, Audi RS 6 Avant’a rakip olarak geliştirdiği yeni BMW M3 Touring modelini duyurdu. Bu station wagon modeli ABD’de satışa sunulacak. Sadece SW kasa hayranlarını değil, genel olarak BMW markası tutkunlarını heyecanlandırmayı başaran araba bir ilk. Çünkü BMW bugüne dek 3 Serisi wagon modellerinden hiçbirinin M versiyonunu yapmamıştı.

Buna en yakın model olarak en fazla 2000 yılında tanıtılan E46 M3 wagon prototipi akla geliyor.

Teaser fotoğrafı paylaşıldı

Haberin girişinde yer alan fotoğraf M3 Touring modeline ilişkin çok fazla detay barındırmıyor. Gölgeler içinde yer aldığı için aracın bagaj kısmı görünüyor sadece. Ancak buna bakarak modelin büyük arka çamurluklara, gösterişli difüzöre ve yuvarlak 4 adet egzoz çıkışına ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz.

Mekanik olarak ise yalnızca varsayımda bulunabilmek mümkün. M3 sedan ve M4 coupe modellerine benzer olacağı tahmin edilen aracın giriş seviyesi motoru 473 beygirlik çift turbolu 3.0 litrelik sıralı altı silindirli motor olacaktır. Eğer Competition paketi çıkarsa araç 503 beygire kadar yükselebilir.

6 ileri manuel veya 8 ileri otomatik şanzıman arasında seçimde bulunabilecek olan müşteriler standart olarak arkadan itişli bir araca sahip olacaklar. Yalnızca Competition paketinde sürekli dört çeker opsiyonel olarak sunulacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version