BMW’nin lüks grand tourer modeli M8’in tam bir performans canavarı olacağını az buçuk tahmin edebiliyorduk, ancak bugün ulaştığımız bilgiler aracın beklentilerimizin de bir performansa sahip olacağına işaret ediyor. Buna göre BMW 8 Serisi’nin Porsche’a alternatif olarak geliştirilen M8 modeli 600 beygirden fazla güç üretebilecek.

Bu, M8 modelinin 8 Serisi‘nin geri kalan tüm araçlarından daha güçlü olacağını gösteriyor. Geride bıraktığımız Nisan ayında BMW, M850i xDrive Coupe modelinin 530 beygir güce sahip bir motorla geleceğini açıklamıştı. Sonradan ortaya çıkan M850i xDrive Convertible‘ın motorunun 523 beygirlik olduğunu da öğrenmiştik.

M TwinPower Turbo ile geliyor!

Her iki modelde de 4.4 litrelik V8 motor tarafından üretilen bu muhteşem gücü tekerleklere aktarmak için 8 ileri Steptronic şanzıman kullanılıyor.

Her ne kadar an itibariyle BMW, yeni M8’in motoruyla alakalı tüm detayları açıklamış olmasa da “V8” ibaresine bakarak 600 beygirlik performansa ulaşılabilmesi için araçta M TwinPower Turbo teknolojisinin kullanılacağını tahmin edebiliriz.

Performans tutkunlarına özel mod

M xDrive sürekli dört çeker (AWD) sisteminden de faydalanacak olan arabaların 2WD, yani sadece arkadan itişli modu da opsiyonel olarak tercih edilebilecek. Pistlerin tozunu atmak ve gerçek BMW performansını hissetmek isteyenler için bu kesinlikle ideal.

2019 yılından önce satışa çıkması beklenmeyen araç, an itibariyle Portekiz’deki Estroil isimli grand prix pistinde test ediliyor. Modelin fiyatı ise halen daha bilinmezliğini korumayı sürdürüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version