BMW, ABD’de aktif olarak kullanılan ve ülkenin en yaygın mobil park servisi sağlayıcısı Parkmobile uygulamasını satın alarak bünyesine kattı. Bu satın alma kararı uzmanlarca BMW’nin yalnızca araba modelleri üretip satmakla yetinmeyip bundan daha fazlasını hedeflediğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Parkmobile ne işe yarıyor?

Türkiye’de aktif olarak kullanılamayan uygulama ABD’de hayli yaygın. Parkmobile’in amacı ise sürücülerin boş park alanlarını görüntüleyip rezervasyon yapabilmelerini sağlamak. Tüm ödeme işlemleri ise yine aynı uygulama üzerinden yürütülüyor. Şirketin açıklamalarına göre uygulama 8 milyondan fazla kayıtlı üyeye ve 1 milyondan fazla da park alanına sahip. Binden fazla Avrupa ve Kuzey Amerika şehrinde de uygulama aktif olarak kullanılıyor.

Satın alma pek de sürpriz olmadı

Hatırlanacağı üzere Alman otomotiv üreticisi, 2014’ten beri Parkmobile uygulamasının küçük bir hissedarıydı. Geçtiğimiz yıl ise BMW, Parkmobile uygulamasını araç içi eğlence sistemine dahil ederek bir ilke imza atmıştı. BMW araç sahipleri Parkmobile uygulamasına doğrudan arabalarındaki ekranlar üzerinden erişim sağlayabiliyorlardı.

BMW’nin bu uygulamayı satın alma sebeplerine gelince… Otomotiv devi şehirlerdeki trafiğin yüzde 30’unun sürücülerin park yeri aramasından kaynaklandığını iddia ediyor. Karmaşaya ve trafikte gereğinden fazla arabanın seyir halinde olmasına yol açan bu durumu ise Parkmobile uygulaması çözebilir.

Avrupa ve ABD’nin birçok şehrinde aktif olarak kullanılan uygulamanın bir benzeri olarak İspark’ın iOS ve Android cihazlar için yayımlanan mobil yazılımı örnek gösterilebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version