SAV (Sports Activity Vehicles) segmentinin en yeni temsilcileri olarak nitelendirebileceğimiz BMW X3 ve X5 modellerinin satış rakamları, Bavyeralı otomobil üreticisinin lansmanı gerçekleştirdiği günden bu yana artış göstermeyi sürdürüyor.

Yeni modelleri çok sevilen araçlardan X3’ün satış adedi, bir önceki jenerasyona kıyasla yüzde 60 oranında artmış durumda. Keza BMW’nin SAV kategorisindeki amiral gemisi modeli X5’in de X3’ten geri kalır yanı olmadığını söyleyebiliriz.

Ancak ABD gibi ülkelerde BMW’nin X3 ve X5 modellerinde sınırlı sayıda sunduğu motor seçenekleri müşterileri Jaguar I-Pace, Hyundai Kona Electric veya Tesla Model X‘e yönlendirebiliyor. Bu durum da BMW’yi önlem almak üzere harekete geçirmişe benziyor.

Yeni modeller teyit edildi

Alman lüks otomobil üreticisi, BMW X3 ve X5 modellerinin plug-in hibrid sürümünün kısa sürede geliştirilip müşterilerin beğenisine sunulacağı bilgisini resmen doğruladı.

BMW CEO’su Harald Kruger tarafından yapılan açıklamada BMW X3 plug-in hibrid versiyonunun önümüzdeki yıl piyasaya çıkacağı, X5’in ise bir sonraki sene, yani 2020 yılı itibariyle satış noktalarında sergileneceği belirtildi.

Tamamen elektrikten güç alacak olan BMW iX3‘ün de kısa sürede satışa hazır hale geleceğini hesaba katarsak, firmanın elektrikli segmentindeki ciddi rekabette geri kalmama noktasında ısrarcı olduğu sonucuna varabiliriz.

Tam elektrikli gelir mi?

Emsallerine nazaran daha ağır olan ve bu ağırlığı çekebilmek için 3.0 litrelik dev hacimli motorlar kullanılan SAV araçlarının bir gün tam elektrikli olması, çevre dostu BMW hayranlarının ortak temennisi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version