Sektörün iki büyük oyuncusu BMW ve Jaguar Land Rover güçlerini elektrikli otomobil teknolojisi geliştirmek için birleştirdi.

Buna göre her iki üreticinin belirlediği mühendis kadrosundan teşkil edecek bir ekip yeni nesil elektrikli otomobil motorları için kolları sıvayacak. Anlaşma ile amaçlanan iki şirketin de hayli masraflı olan elektrikliye dönüşüm sürecini ekonomik bir şekilde tamamlamasını sağlamak. Böylelikle nadir bulunan ve pahalıya mal olan materyallere duyulan bağımlılığın da azaltılması mümkün hale gelebilecek.

Anlaşma iki şirkete de yarayacak

BMW AG’ın yönetim kurulu üyesi Klaus Fröhlich, yeni anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamaya “Otomotiv endüstrisi zor bir dönüşüme başlamış bulunuyoruz” diyerek başladı.

“Bu noktada başarıya ulaşmanın anahtarı olarak işbirliği ve ittifakları görüyoruz, özellikle de elektrikli otomobiller söz konusu olduğunda. Jaguar Land Rover ile birlikte yeni nesil elektrikli motorlardan beklentileri bizim gibi olan bir şirketi bulduk. Birlikte müşterilerimizin ihtiyaçlarını, daha kısa geliştirme süreleriyle tamamlayabilme imkânına kavuşacağız. Yeni model ve sanat eseri teknolojileri pazara hızlıca sunabilecek olmamız da cabası” şeklinde devam etti.

Elektrikli motorlara yabancı sayılmazlar

Bu arada ne BMW, ne de Jaguar elektrikli otomobil tasarlama veya üretme süreçlerine hiç yabancı sayılmazlar. BMW hatırlanacağı üzere ilk kez 2013’te i3’ü geliştirerek elektrikli dünyasına adım atmıştı. Jaguar Land Rover ise elektrikli SUV modeli I-PACE ile dikkatleri üzerine çekmeyi ve eleştirmenlerden geçer not almayı başarmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version