BMW‘nin ülkemizde yeterli şarj istasyonu altyapısı bulunmadığı için pek popüler olmayan elektrikli otomobil model i3’ün batarya paketinde güncellemeye gideceği öne sürüldü. Buna göre yenilenen i3’ün bataryası daha fazla kapasiteye sahip olacak ve araç tek bir dolumla 320 kilometre mesafe kat edebilecek.

Henüz otomobil üreticisi tarafından doğrulanmayan bu iddiaların kaynağı isi BMW odaklı haberleriyle tanınan, Almanya menşeli BimmerToday isimli web sitesi.

Mevcut şarj kapasitesinin fazlası hedefleniyor

Halihazırda BMW, tek şarjla i3’ün 180 kilometre menzile sahip olmasını sağlamış bulunuyor. Eğer iddia edilen yükseltme sağlanırsa i3, 240 kilometrelik (150 mil) sınırını geçmiş olacak.

Aslına bakılırsa i3’ün güç ünitesinde gerçekleştirilecek böylesi bir yeniliğin artık kaçınılmaz hale geldiği söylenebilir. Tesla ve Jaguar gibi rekabetçi firmaların boy gösterdiği elektrikli araç pazarı artık daha rekabetçi. Her geçen gün üretim hattından daha fazla araba iniyor ve bu modellerin menzili her seferinde daha da artıyor.

i3‘ün batarya paketinde yapılan son iyileştirme 2016 yılında gerçekleştirildi. 60 Ah kapasiteli batarya hücreleri 94 Ah’a yükseltilirken batarya paketinin boyutu da 22 kWh’dan 33 kWh’a çıktı. Şimdilerdeyse hedef 120 Ah değerine ulaşıp bataryanın boyutunu 40 kWh’a kadar yükseltmek.

BMW iddiaları yorumlamaktan kaçındı

Konuyla alakalı meraklı bakışların çevrildiği BMW cephesinden herhangi bir yorum yapılmış değil. Ancak şirket sözcüsü “Batarya teknolojisinin zaman içerisinde daha da geliştirileceği kesin. Şu aşamada bunun ne şekilde gerçekleşeceğine dair bir şey söyleyemem” demekle yetindi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version