Otomobil modelleri için yetkili servisten randevu almaya gerek kalmadan, uzaktan Wi-Fi yoluyla güncelleme çıkarmak söz konusu olduğunda Tesla’nın sektörde öncü olduğunu söyleyebiliriz. Amerikan elektrikli otomobil üreticisinin açtığı bu yol diğer markaların da bu akıma ayak uydurmasına neden olmuş durumda.

BMW de bu üreticilerden birisi. Araç içi eğlence sistemi için yeni sürüm geliştiren firma, bu OTA güncellemesini dünya çapında 750 binden fazla araba için yayınladı. Bahsi geçen bu otomobillerde kullanılan BMW Operating System 7 artık 7/20 numaralı sürüme güncellenmiş oldu.

Markanın açıklamasına göre yayınlanan bu güncelleme, Avrupalı bir otomobil üreticisi tarafından bugüne dek hazırlanan en büyük yazılım güncellemesi olma özelliğine sahip. BMW Maps, Android Auto ve eDrive Bölgeleri başta olmak üzere birçok yenilik bu güncellemeyle hayata geçirilmiş oldu.

https://www.youtube.com/watch?v=0FXnGC80WUM

Almanya’da 19 Ekim yani dün itibariyle yayınlanan güncelleme hiçbir ücret ödemeden, yetkili servise gitmeden arabalara yüklenebiliyor. Bunun için aracın güçlü bir Wi-Fi ağına bağlanması yeterli.

Güncellemeyi destekleyen arabalara sahip olan müşterilerin telefonlarında yüklü bulunan BMW App uygulamasına bir bildirim gönderiliyor. Araç içi eğlence sistemi için yeni sürümün çıktığını bu şekilde öğrenen kullanıcılar güncellemeyi hemen indirmeye başlayabiliyorlar. İlk etapta Almanya ile başlayan güncelleme yakın tarihte Avrupa’nın geri kalan tüm ülkelerinde yayınlanacak. Daha sonra ABD, Kanada ve Çin başta olmak üzere BMW’nin faaliyet gösterdiği pazarlarda da güncelleme aktif hale gelecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version