Lüks otomobil üreticisi BMW‘nin motosiklet geliştiren birimi BMW Motorrad, sürücüye ihtiyaç duymadan akan trafikte seyahat edebilen yeni otonom motosiklet modelini tanıttı. Bugüne dek hep sürücüsüz otomobillerin haberlerini yaptık, ancak bugün kısmet otonom motosiklet modelineymiş! Nitekim bu motor gerçekten çoğu sürücüsüz otomobilden daha şık gözüküyor.

BMW Motorrad R 1200 GS adını taşıyan motorda dikkat çeken şey, sürücü koltuğunun sağ ve sol tarafında iki adet kasa bulunuyor oluşu. Normalde bu kasaların içine uzun yola çıkan sürücüler ihtiyaç duydukları eşyaları saklarlar. Ancak BMW, otonom motosikletin tüm elektronik aksamını bu kasaların içine yerleştirmiş.

İnsana ihtiyaç duymadan her şeyi yapabiliyor!

Motosiklette bulunan otonom sürüş teknolojisi, aracın istop etmek üzereyken ayaklığı açıp devrilmeden durabilmesini sağlıyor. Virajları sorunsuz alabilen, kalkış yapmak istediğinde yine insan gücüne ihtiyaç duymayan motor gerçekten başarılı.

Ancak yine de trafikte üzerinde sürücüsüz olmayan bir motosikleti seyahat ederken görmek birazcık ürkütücü!

Amaç daha güvenli ve keyifli seyahat

Aslına bakılırsa BMW de tamamen sürücüsüz bir motosiklet geliştirmenin peşinde değil. Şirketin amacı motorculuğu daha güvenli, daha rahat ve keyifli hale getirecek yeni sistem ve fonksiyonlar geliştirmek.

Motorda yer alan teknolojiler sürüş dinamiklerini geliştirmek, tehlikeli durumları daha önceden tespit edip önlem alabilmek gibi avantajlar sağlayabilecek.

Bu arada sürücüsüz seyahat teknolojisine sahip motorun gövdesinin 3D yazıcı ile üretildiğini ve çok hafif olduğunu da not düşelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version