Alman otomobil markası BMW, aradan geçen altı yılın ardından i8 plug-in hibrid modelinin üretimine son vereceğini resmen açıkladı. Elektrikli ve plug-in hibrid araç sevenleri üzüntüye boğan bu kararın sebebi ise gayet ortada aslında: Araç çıkışını gerçekleştirdiği günden bu yana sadece 20 bin adet satıldı.

İlk çıktığı günlerde BMW’nin “Mükemmel sürüş makinesi” şeklinde tanımladığı arabanın elektrikli ve plug-in hibrid modellerin çıkışına öncülük etmesi bekleniyordu. Fakat beklenen olmadı ve i8’in yerini BMW’nin en yeni konsepti, tamamen elektrikli gran coupe modeli i4’ün alacağına karar verildi. i4 modelinin ise 2021 yılında seri üretime girmesi planlanıyor.

Verimli ve çevre dostuydu

İkonik bir klasik model haline gelen i8’in günleri artık sayılı. Plug-in hibrid spor otomobili ilk kez 2009 yılında “fütüristik bir spor otomobil” olarak duyurulmuş, bir hayli de ses getirmişti. 356 beygirlik plug-in hibrid güç ünitesi, 2+2 koltuk düzeni ve 100 kilometrede sadece 3.7 litre benzin yakan verimliliğiyle öne çıkan model çok az emisyon salınımı gerçekleştiriyordu. Kaportasında geri dönüştürülebilir ve hafif karbon bileşenlerin kullanılmış olması ise cabasıydı.

2010 yılında oluşturulan “i” isimli alt markanın amiral gemisi haline gelen i8 ilk kez 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Mission: Impossible – Ghost Protocol filminde kullanılınca çok popüler oldu ve 2014 yılında Leipzig’de tamamen el işçiliğiyle üretilen ilk i8, Münih’teki alıcısına teslim edildi. Gelinen noktada aracın üretimine son verilecek olması üzücü.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version