Yaklaşık bir yılı aşkın bir süre önce lansmanı yapılan Vision M Next şimdiye dek zihinlerde hep BMW i8’in yerini alacak bir üst model olarak yer edinmişti. Ancak Almanya’da yayın yapan Manager Magazin ve BMWBlog sitesinde yer alan yeni bir haberde BMW’nin bu yeni konsept tasarımını seri üretime uyarlama noktasında pek de hevesli olmadığına işaret ediyor.

Alınan son bilgilere göre araba ikinci bir tarihe kadar prototip halinde kalmaya devam edecek ve seri üretime uyarlanmayacak.

Manager Magazin’in şirkete yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre M Next’in seri üretime uyarlanması projesi, BMW’nin yönetim kurulu tarafından reddedilmiş. Buna gerekçe olarak Koronavirüs salgını yüzünden pazarda daralan talep gösteriliyor. Eh, haksız da sayılmazlar doğrusu.

Bu haberi teyit etmek için BMWBlog editörleri de kendi kaynaklarına başvurmuşlar. İsmi gizli şirket personeli haberi doğrulamış ve Vision M Next’in henüz bilinmeyen bir süre boyunca üretiminin ertelendiğini söylemiş. Dahası yeni i8 modelinin üretime girmesi gibi bir durum da henüz gündemde değilmiş.

600 beygir güç üreteceği konuşuluyordu

Malum, lüks hibrid otomobil pazarı çok büyük değil. Segmentte satışlar çok az. Bunun yanı sıra 600 beygir güce sahip olacağı söylenen hibrid motorlu bu arabanın yapımında bol miktarda karbon fiberin kullanılacağı bir gövde kullanılacağı belirtiliyordu. Tüm bunlar üretim maliyetini arttıran etkenler. Hepsi üst üste gelince ve Koronavirüs de ortaya çıkınca BMW’nin yapabileceği pek de bir şey kalmamış açıkçası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version