Alman otomotiv üreticisi BMW, Uzakdoğu’daki en güçlü pazarları arasında yer alan Güney Kore’de yeni nesil elektrikli scooter modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Kısaca e-scooter olarak tanımlayabileceğimiz elektrikli motorlar tek şarjla 160 kilometre yol yapabilecek. Bugün BMW’nin Güney Kore’deki ortağı Motorrad Korea’dan yapılan açıklamaya göre ilk motor önümüzdeki yıl ülke genelinde satışa çıkacak.

BMW C evolution isimli motorun satışa çıkabilmesi için öncelikle hükümet organlarından onay alması gerekiyor. Sertifikasyon gerektirdiği için işlemler biraz üsün sürebiliyor, ancak BMW yetkilileri Ocak ayının ortasına doğru ilk aracı müşterilerine sunmak niyetinde.

160 kilometre menzili var

Scooter ilk kez geçen yıl Paris Motor Fuarı’nda halka tanıtılmıştı. Toplamda 2 farklı sürüme sahip olması planlanan motorun uzun menzilli versiyonu tam şarjla 160 kilometre yol kat edebilecek. Avrupa sürümünde ise menzil 100 kilometre olarak belirlenmiş. Uzun menzilli e-scooter 26 beygirlik güce sahip olacak ve en fazla 129 kilometre hız yapabilecek. Avrupalı e-scooter’da ise bu rakamlar 15 beygir ve 120 km/s hız olarak aşağıya indirilmiş durumda.

Motorlar BMW i3’le aynı bataryayı paylaşacak ve 94 Ah hücre kapasitesine sahip olacak. Yeni bir şarj kablosu ve daha küçük bir diyametre de motorlardaki yerini alacak. Akıllı telefon tutacağı gibi opsiyonel donanımlar da müşterilere sunulacak. ABS, LED ışıklar, çeşitli sürüş modları, geri gidiş asistanı ve tork kontrol yardımcısı gibi birçok ek özellik de cabası.

Bu üstün özelliklere fiyat olarak ise 18 bin dolar değer biçilmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version