Bavyeralı lüks otomobil markası BMW, geliştirmiş olduğu yüksek performanslı spor arabalarda kullanılacak yeni nesil gösterge ve kontrol sistemini resmen duyurdu. Bu yeni sistem sayesinde sürücüler motor, şasi ve sürüş yardımcısı sistemlerine doğrudan dijital gösterge üzerinden müdahalede bulunabilecekler.

Bahsi geçen yeni nesil gösterge sisteminin ilk kez M8 coupe ve M8 competition coupe isimli spor arabalarda kullanılacağı açıklandı. Bundan böyle destekleyen araç sahipleri tek bir butona basarak M Modu özelliğini aktif hale de getirebilecekler.

Aracın tüm ayarlarına hükmedebilmek mümkün

Sistemin bir diğer avantajı ise sahip olduğu “Setup” butonu. Sürücünün araçla ilgili hemen her ayarı özelleştirebilmesini sağlayan yeni kontrol mekanizması, kişisel zevk ve ihtiyaçlara göre arabanın motor performansına ve şasi teknolojisine müdahale imkânı sunuyor.

Direksiyon hassasiyetinden tutun, motor ve süspansiyon seçeneklerine kadar birçok nokta artık özelleştirilebiliyor.

M xDrive sahiplerine müjdeli haber

Bu arada M xDrive sürekli dört çeker araç sahiplerine güzel bir haberimiz var: Yeni sistem motorun ürettiği gücü ön ve arka tekerleklere istenilen oranda pay edebilme yeteneğine sahip. M8 Coupe ve M8 convertible sahipleri ise buna ek olarak fren sistemini de konfigüre edebiliyorlar.

Verimli, Spor ve Spor Plus olmak üzere 3 farklı motor modundan birini seçen sürücüler aracın yol tutuşuna müdahale etmek için de şasiyi Konfor, Spor ve Spor Plus seçeneklerinden birine uyarlayabiliyorlar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version