Alman lüks otomobil markası BMW, araç içi eğlence sistemini baştan aşağıya yeniledi. Bu zamana kadar dağıtılan en köklü güncellemeyi henüz yeni almış olan sistem artık kablosuz Android Auto özelliğini destekleyecek. Apple’ın iOS 14’le hayatımıza giren iPhone Dijital Anahtar özelliğini de destekleyeceğini öğrendiğimiz BMW Operating System 7 isimli bu yeni sistem, Temmuz 2020 itibariyle banttan inecek tüm yeni BMW’lerde kullanılacak.

İlk olarak yeni 5 Serisi araçların BMW OS 7 ile çalışması bekleniyor. Ancak eski sürüm eğlence sistemini kullanan bazı araç sahipleri için güncelleme yayınlanması söz konusu olabilir. Bu yılın üçüncü çeyreği itibariyle yayınlanacak olan OS 7 güncellemesi, BMW tarafından yayınlanan listede yer alan uyumlu BMW modellerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

Yeni sistemin en göz alıcı özelliklerinden birisi ise BMW ConnectedDrive Store. İsminden de anlaşılacağı üzere bu özellik, araç sahiplerinin ücreti karşılığında ek uygulamalar satın alabilmelerine imkân tanıyacak.

Bunun dışında göze çarpan diğer değişikliklerin başında navigasyon sistemi geliyor. Yeni BMW Maps özelliği daha çok bulut sunucular odaklı çalışıyor. Akıllı rota çıkarma ve arabalar arası iletişim kurma yeteneğine sahip olan harita uygulamasıyla kalabalıktan kaçınabilmek mümkün olacak.

Otoparklardaki boş alanları sorgulama, sesli komutlara yanıt verme gibi özelliklerle donatılmış olan BMW OS 7 gerçek zamanlı trafik verilerini bulut sunuculardan indirebilecek. Bunun dışında eDrive Zones özelliği sayesinde elektrikli BMW kullanıcıları araçlarını şarj edebilecekleri istasyonları haritada görüntüleyebilecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version