BMW’nin elektriklileri açısından i Vision Dynamics tek olmayacak. Peki, BMW’nin Elektrikli Geleceğinde Neler Var? 2025 senesinde 12’si tamamen elektrikli olmak üzere 25 elektrik motorlu araç planının bir parçası olarak, BMW i gelecek 8 yılda çok konuşulacak.

BMW’nin Elektrikli Geleceğinde Neler Var?

BMW i’de Ürün Yönetim Müdürü olan Dick Arnold “Bazen gelecek planlarınız hakkında konuşmamak daha akıllıcadır” diyor. Ama bizim güzel firkilerimiz var. Elektrikli bir Mini hatchback 2019 için üretime hazır. Onu bir yıl sonra elektrikli X3 SUV izleyecek.

Grup Tasarım Şefi Adrian van Hooydonk aynı zamanda dördüncü i modelini de onayladı. Görünüşe göre o da i3 ve i8 arasında olacak. Bu i Next modeli, markanın otonom teknolojilerinin merkezi olacak. Seviye 3 ve Seviye 5 arasındaki otonom teknolojiyi sunmaya hazırlanıyor. Bus eviyede araç, tehlike anında kontrolü tamamen ele alabiliyor.

Bu teknoloji daha sonra tamamen BMW ailesi içerisinde dağılacak. Irlinger, “Bizi Seviye 5 otonom sistemlere götürecek iNext, ana firmanın bu teknolojiyi kullanmasına katkı sağlayacak” diyor. “Mesela i3’te de karbonfiber kullanımı vardı. Şu anda bunu 7 Serisi’nde de kullanıyoruz.” Bakalım 2021’de neler olacak?

İçeriden aldığımız bilgiler, iNext’in Jaguar i-Pace crossover’ın benzeri olacağı yönünde. Bu crossover ticari anlamda da önemli. Rakip VW Grubu markaları, Volkswagen, Skoda ve Audi 2018 civarında bataryalı elektrikli SUV konseptlerini çıkaracaklar.

BMW, elektrikli mobilitede i markasıyla öncülük yapmak istiyor. Geliştirme Şefi Klaus Frölich, Frankfurt’ta i Vision Dynamics’in örtüsünü kaldırırken “Biz liderlik için buradayız!” dedi.

Görünüşe göre rekabette rakiplerinin arkasına düştüklerini biliyorlar ama dövüş yeniden başlıyor.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version