BMW ilk kez 2013 yılında plug-in, yani fişe takılıp şarj edilebilir elektrikli modeli BMW i3’ü görücüye çıkarmıştı. BMW’nin i adını verdiği alt markasına dahil olan modeller sıfırdan geliştiriliyordu, mevcut modellerin elektrikliye dönüştürülmüş versiyonları değildi.

Fakat aradan geçen yıllar içerisinde Alman otomobil üreticisi halihazırda müşterilerin çok sevdiği araçların plug-in hibrid sürümlerini de geliştirmeye başladı. Şirketin son açıkladığı yol haritası da bu durumu teyit ediyor. Buna göre önümüzdeki senelerde BMW tamamen elektrikli otomobil modellerini tanıtacağı gibi, mevcut içten yanmalı motorlu arabalarının da çevre dostu versiyonlarını kamuoyuna tanıtacak.

Bugüne dek BMW Grubu toplamda 400 bin adet kadar plug-in elektrikli otomobil sattı. Bu yıl ise grubun hedefi 500 bin sınırını aşmak.

12’si tamamen elektrikten güç alacak

Kamuoyuyla paylaşılan yol haritasına baktığımız zaman BMW’nin 2025 yılına kadar 25 yeni plug-in model çıkarmayı hedeflediği bilgisine ulaşabiliyoruz. Bu modellerin en az 12’si ise tamamen elektrikle çalışan motorlara ev sahipliği yapacak.

Yukarıdaki grafikte BMW’nin bugüne dek çıkardığı ve gelecekte tanıtacak olduğu modelleri görebiliyoruz. 2022’de 1 adet, 2023’te 2 adet, 2024’te 3 adet ve en son 2025’te 2 yeni elektrikli aracın görücüye çıkacağı belirtiliyor.

Plug-in hibrid araçlardan bahsedecek olursak ikinci nesil X5 PHEV ve 3 Serisi PHEV’in haricinde markanın yeni X3 PHEV için de gün saydığını belirtebiliriz. Öte yandan BMW 10 tane de plug-in hibrid modelini üstü örtülü olarak grafiğe dahil etmiş. Ki bu modellerin çoğu 2024-2025 yılları arasında tanıtılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version