BMW’nin henüz yeni tanıttığı çiçeği burnundaki ilk tam elektrikli SUV modeli iX3’e dair detaylar gün yüzüne çıktı. Öğrendiğimiz bilgilere göre bestelediği birbirinden güzel film müzikleriyle Oscar ödülüne layık görülen ünlü Alman besteci Hans Zimmer, iX3’ün motor sesini tasarlayacak. Bu yönüyle iX3 çok özel bir yere sahip.

Gladyatör, Batman, Karayip Korsanları ve Aslan Kral başta olmak üzere birçok Hollywood yapımı filmde imzası bulunan Zimmer, elektrikli olduğu için çok sessiz çalışan iX3’e sürücüleri tatmin edecek bir motor sesi kazandıracak. Bu sayede yayaların arabayı fark etmesi de sağlanmış olacak tabii.

iX3 daha çok kalabalık ailelere hitap ediyor

Tamamen çevre dostu bir motora ev sahipliği yapan iX3’ün hedef kitlesi kalabalık aileler olacak. 0’dan 100 km/s hıza 6.8 saniyede çıkabilen aracın yapabileceği maksimum hız ise 180 km/s ile sınırlandırılmış durumda.

Bataryadan güç alan ve sıfır emisyon salınımı gerçekleştiren iX3’ün yalnızca 34 dakikada yüzde 80 oranında şarj edilebildiğini de belirtmekte fayda var. Tam dolu batarya ile yaklaşık 460 kilometre mesafe kat edebilmesi bir diğer olumlu özelliği.

Veya isteyen araç sahipleri 10 dakika boyunca aracı şarj edip 100 kilometrelik bir menzil kazanabilecekler.

Türkiye’ye gelip gelmeyeceği henüz açıklanmayan yeni iX3’ün yıl sonuna doğru 40 bin Sterlin fiyat etiketiyle İngiltere’de satışa çıkacağı belirtildi. Avrupa’nın geri kalan ülkelerinde de benzer ücretle satılması beklenen araç, lüks adına aranan her şeye sahip.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version