Yakıt sarfiyatı seviyesini daha da aza indirmek ve Avrupa genelinde sıkılaşan emisyon standartlarına ayak uydurabilmek için otomobil üreticileri şu sıra tamamen elektrikli veya hibrid modeller geliştirmeye daha bir ağırlık vermiş durumdalar. Bu şirketlerden birisi de lüks otomobil markası, Almanya menşeli BMW.

Tamamen elektrikten güç alan ve plug-in hibrid elektrikli modellerin sayısını arttırmaya devam eden BMW aynı zamanda melez hibrid teknolojisini geliştirmeyi sürdüreceğini de açıkladı.

Belki hatırlayanlar çıkabilir: BMW’nin melez hibrid teknolojisi ilk kez 5 Serisi araçlarda kullanılmıştı. Yeni edindiğimiz bilgilere göre ise bu teknoloji Mart veya Nisan ayı gibi BMW 3 Serisi modellerinde de yerini almaya hazırlanıyor. Öte yandan BMW’nin aynı teknolojiyi BMW X3 ve X4 SUV’larında kullanma planı da mevcut.

320d sedan modelinde kullanılacak

BMW 3 Serisi’nde yer alan 320d sedan modeli, bahsettiğimiz melez hibrid teknolojisinden güç alacak ilk modellerden biri olacak. Buna göre aracın şehir içi karma yakıt tüketiminin 4.1-4.0l/100 km olması planlanıyor. CO2 emisyonu ise 107-105 g/km olarak hedefleniyor.

Melez hibrid teknolojisi sayesinde araç 48 voltluk jeneratör sayesinde 11 beygir kadar bir ek güç üretecek. Ani kalkış ve hızlanmalarda bu küçük motorun araca atiklik kazandıracak olması ise bir diğer avantaj.

Bu yılın bahar aylarından itibaren BMW tam 33 farklı modelin Euro 6d emisyon standartlarıyla uyumlu olmasını sağlayacak. BMW 1 ve 3 Serisi araçların yeni güç ünitesi seçeneklerine kavuşacak olması ise cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version