Almanya menşeli lüks otomobil üreticisi BMW’nin 2025 yılına kadar filosundaki tüm araçların yüzde 25’e kadar olan kısmını ya tamamen elektrikli, ya da hibrid güç ünitesine sahip olacak şekilde yenileyeceği haberi daha önce de gündeme gelmişti. Ancak şimdilerde BMW çıtayı daha da yükseğe taşıyacak gibi duruyor. Buna göre BMW’nin sadece lüks araçları elektriklenmeyecek, M modelleri de bu listeye dahil olacak. 

İspanya‘da düzenlenen BMW M2 ve M5 Competition Edition‘un lansmanına iştirak eden BMW M Bölümü‘nün CEO’su Frank Van Meel, CarAdvice editörlerine verdiği demeçte bu gelişmenin de haberini paylaşmış oldu.

“Önümüzdeki 10 yıl içinde tüm M modellerinin elektrikliye çevrilmesini sağlayacağız” diyen Van Meel, “Ancak bu süreç adım adım ilerleyecek. Burada asıl önemli olan zamanlama: Bu gerçekten doğr uzaman mı? Eğer çok geç kalırsanız, geç kalmışsınızdır. Ancak sabırsızlık edip erken davranırsanız da bu teknoloji elinizde patlayabilir” yorumunda da bulundu.

BMW hayranları elektrikli modellere mesafeli

Şu bir gerçek ki, BMW’nin sıkı hayranları elektrikli motorları pek seviyor sayılmaz. Ve ne yazık ki bu kişileri, bu tutumlarından ötürü eleştirebilmek de çok güç. E36 gibi muhteşem bir motora sahip aracı elektrikliye çevirmek, BMW’nin müşterileri arasında olumsuz etki uyandırabilir. Bu sebeple şirket çok iyi düşünüp karar vermek zorunda.

Nitekim bugün Porsche bile müşterilerini elektrikli modellerin daha iyi olduğuna ikna etmeye çalışıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version