Son dönemde “mobilite” olarak adlandırılan teknoloji odaklı yatırımlara birçok otomotiv şirketi ağırlık vermeyi sürdürüyor. Şimdilerde ise bu firmaların arasına Alman otomotiv devi BMW de katılma kararı almış durumda. Aylık belli bir ücret ödeyen BMW müşterileri, sabit fiyat karşılığında BMW filosundan yararlanabiliyorlar. Ücretler ise aylık 2 bin dolardan başlıyor.

Farklı abonelik paketleri mevcut

“Access” isimli akıllı telefon uygulaması üzerinden alınabilen bu servis an itibariyle yalnızca ABD’nin Nashville şehrinde yürürlüğe girdi. Bloomberg’in haberine göre BMW yakın tarihte başka bölgelerde de Access’i yaygınlaştırma kararı alabilir.

Her ay 2 bin dolar ödemeyi göze alan kullanıcılar X5 SUV, 4 Serisi ve 5 Serisi sedan modellerinden istedikleri herhangi birini kullanabiliyorlar. Ayrıca bu araçlara plug-in hibrid modelleri de dahil.

Bir üst paket olan 3 bin 700 dolarlık abonelik paketinde ise kullanıcılar M4, M5 ve üstü açılabilir M6 modellerinin yanı sıra X5M ve X6M SUV araçlarını da kullanabiliyorlar. Ancak BMW’nin en pahalı modelleri olan 7 Serisi listede yok.

BMW’den yapılan açıklamada kullanıcılardan talep edilen abonelik ücretine sigorta, bakım ve yol yardım hizmetlerinin dahil edildiği belirtildi.

Sistem nasıl işliyor?

Müşteriler Access uygulaması üzerinden BMW aracını istedikleri lokasyona, istedikleri saatte çağırabiliyorlar. Arabalar deposu tamamen dolmuş ve kullanıcının özel istekleri doğrultusunda hazırlanmış şekilde belirtilen adrese geliyor.

Kullanıcıların abonelik süreci boyunca ay içinde kaç adet araba değiştirebileceğine dair ise herhangi bir sınırlama söz konusu değil. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version