80’li yıllarda piyasaya çıkan bilim teknoloji dergilerini incelediğinizde “Uçan arabalar 2000’de göklerde olacak” gibi fütüristik bazı tahminleri görebilirsiniz. Ne yazık ki bu tahmin isabetli çıkmadı ve halen daha uçan arabalar çizgi film ve bilim kurgu romanlarında kapana kısılıp kaldı.

Her ne kadar günümüzde birçok firma dikey olarak iniş ve kalkış yapabilen, belirlenen adrese hava yoluyla ulaşabilen arabalar üzerine çalışıyor olsa da kat edilmesi gereken uzun bir mesafe var.

Çok değil, sadece 5 sene içinde

Hal böyle iken havacılık devi Boeing’in CEO’su, geleceğe dair çok iddialı bir tahminde bulunarak dikkatli bakışları üzerine çekmeyi başardı. Tamamen operasyona hazır, kendi kendine uçabilen arabaların önümüzdeki 5 yıllık süre zarfında hayatımıza gireceğini söyleyen Boeing CEO‘su Dennis Muilenburg, bu tahminini ABD’nin Seattle şehrinde düzenlenen GeekWire Summit kapsamında dile getirdi.

Boeing’in uçan arabalara dair vizyonunu anlatan CEO, şirket olarak halihazırda prototipler üzerine çalıştıklarını ve sene bitmeden bu prototiplerin uçuş yapabilir hale gelmesini umduklarını da belirtti.

Airbus’un da benzer projeleri mevcut

Bilindiği üzere Boeing’in en büyük rakibi Avrupalı uçak üreticisi Airbus, Oregon eyaletinin Pendleton şehrindeki uçan taksi test alanında çeşitli prototipler üzerine çalışmalarını yürütüyor. Muilenburg şuana dek Boeing’in prototiplerini nerede test ettiğini açıklamadı. Ancak insan müdahalesine ihtiyaç duymadan, kendi kendine uçabilen otonom arabaların özel bir tesiste geliştirildiği tahmin ediliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version