Google’ın kurucu ortaklarından Larry Page tarafından fonlanan ve Udacity’nin kurucularından Sebastian Thrun tarafından yönetilen Kitty Hawk isimli uçan taksi şirketi, dünyanın dört bir yanındaki havayollarına yolcu uçakları üreten dev firma Boeing ile işbirliğine gitti.

Temelleri henüz yeni atılan bu stratejik işbirliğine dair detaylar ise henüz netlik kazanmış değil. Fakat görünen o ki iki şirket güçlerini birleştirerek havayolu taşımacılığını şehir içi ve şehirler arası alanda yaygınlaştırmak için çalışacak. Otonom ve pilotlu araçların güvenli bir şekilde yolcu taşımasını sağlamak için AR-GE faaliyetlerinde bulunacak.

Kitty Hawk’ın bugüne dek ürettiği uçan taksilerin başında iki yolcu taşıma kapasitesine sahip Cora geliyor. Kişisel uçuşlar için geliştirilen Flyer isimli model de şirketin model kataloğundaki yerini almış durumda. Tamamen elektrikle çalışan, kendi kendine havada seyredebilen Cora’nın ticari olarak uçuşa hazır hale gelmesi ise ortaklığın üzerine çalışacağı bir diğer alan olacak.

Boeing NeXt’in başkanı ve genel müdürü Steve Nordlund, duyurusu yeni yapılan ortaklıkla ilgili “Kitty Hawk gibi bir şirketle çalışmak mobilitenin geleceği için güvenli bir şekilde aşama kaydetme hedefimize bizi bir adım daha yaklaştıracak” açıklamasında bulundu. İsminden de anlaşılacağı üzere NeXt, Boeing’in yeni nesil ulaşım teknolojileri üzerine çalışan bir alt kuruluşu.

Google’ın aya adam çıkarma girişimi X’in de fonlayıcıları arasında yer alan Thrun aynı zamanda Kitty Hawk’ın da kurucu ortakları arasında yer alıyor. ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Mountain View’de faaliyetlerine devam eden şirket test uçuşlarını Yeni Zelanda’da gerçekleştirmesiyle biliniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version