Alman teknoloji şirketi Bosch, yeni geliştirilen bir sistem sayesinde kaza yapan motosiklet sürücülerine daha hızlı ilk yardım müdahalesi ulaştırabildiklerini duyurdu. Bu da motorcuların kaza sonrası hayatta kalma şansını daha da artıracak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre motosiklet kullanırken yapılan kazalarda ölme oranı, araba kullanırken ölme oranından 20 kat daha fazla. Bosch bu oranı Help Connect adını verdiği yeni sistemle bir nebze de olsa düşürmeyi amaçlıyor.

Motorcuların dijital koruyucu meleği

Dijital olarak birbirine bağlı bir acil durum çağrı sistemi olarak özetleyebileceğimiz Help Connect, iki tekerlekli araç kullanıcılarının kaza anında ilk yardım müdahalesine ulaşmalarını kolaylaştırıyor. Bu zamana dek Bosch motosiklet güvenlik sistemleri üzerine birçok farklı çalışma ortaya koymuştu.

Yeni geliştirilen bu sistem ise Bosch tarafından “Dijital koruyucu melek” olarak adlandırılıyor.

Akıllı bir algoritma kullanan Bosch, sistemi kullanan motosikletin kaza yaptığını algılayabilecek bir dizi sensörü araca yerleştiriyor. Akıllı telefon aracılığıyla kaza ve sürücü bilgilerini Bosch Hizmet Merkezi’ne ileten sensörler, sürücünün normalden daha hızlı bir şekilde acil yardım almasını sağlıyor.

Öyle ki Bosch’un iddiası bu yeni sistemin 112 acil servis personelinin kaza yerine ulaşması için geçen süreyi yüzde 50 daha kısalttığı yönünde. Bu çok ciddi bir oran. Bosch MSC adı verilen motosiklet denge kontrolü yazılımından da faydalanan sensörlerin kullanıldığı Health Connect sistemi, motorun mevcut pozisyonunu ve eğim açısını anlık takip edebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version