BP, İngiltere’nin en büyük elektrikli şarj istasyonu üreticisi Chargemaster‘i satın alarak ülke genelindeki tüm benzinliklere ultra hızlı şarj istasyonları kurmaya başlayacağını duyurdu.

Hatırlanacağı üzere dünyanın en büyük benzin ve gaz şirketleri arasında yer alan Shell de benzer bir anlaşmayı Almanya menşeli Volkswagen ve Daimler grubuyla gerçekleştirmişti. Her geçen gün ilginin arttığı elektrikli otomobil pazarına yatırım yapmayı sürdüren dev şirketler, çevreyi kirleten fosil yakıtlı araçlara olan rağbetin giderek azaldığının farkında.

BP de düğmeye bastı

Shell ve Fransız Total’in ardından BP de İngiltere genelindeki geniş benzinlik ağını elektrikli otomobil sektörünün kullanımına açmak için düğmeye bastı. Benzin ve dizel yakıt kullanımının azalmasının ardından benzin istasyonlarında da gelecekte önemli değişim rüzgarları esebilir.

BP’nin rafinaj bölümünün başındaki isim Tufan Erginbilgiç, şirketin 170 milyon dolara Chargemaster’i satın almasının ardından Reuters’e verdiği demeçte “Müşterilerimizi yakıt tercihi her ne olursa olsun, İngiltere’de liderlik pozisyonuna yükselmek istiyoruz” dedi.

1,200 benzinliğe şarj istasyonu kurulacak

2016 yılında sadece 1 milyon adet olmasına rağmen 2040 yılından itibaren dünya genelindeki elektrikli otomobil sayısının 300 milyonu aşacağını öngören BP yöneticileri, ultra hızlı 150 kW’lık şarj istasyonlarını İngiltere genelindeki 1,200 benzinliğe önümüzdeki 12 ay içinde kurmak için çalışmalara başladı. Bu şarj istasyonları sayesinde elektrikli araçlar sadece 10 dakika içinde 160 kilometrelik mesafe kat edebilecekler.

Satın alma işleminin ardından ismi BP Chargemaster olarak değişen şirket, İngiltere’de 6,500 adet şarj istasyonuna sahip. Avrupa kıtası genelinde ise bu rakam 50 bini aşıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version