Lastik üreticisi Brisa, 300 milyon dolar yatırımla Aksaray’da inşa ettiği akıllı fabrikasında Endüstri 4.0 uygulamalarıyla lastikte otonom dönemi başlatıyor.

Aksaray’da hizmete giren yeni fabrika, dijitalleşme uygulamalarından IT altyapısına; kaliteden, çevre ve iş güvenliği standartlarına kadar en yeni teknolojilere sahip.

Bu tesis, hem orijinal ekipman hem de ihracat kanalında aktif olacak.

Ürün Proses ve Kalitesi Artıyor

Yüksek verimlilik sağlayacak teknolojilerle, standardize üretim, planlama ve raporlamalarla, bilgi akışını hızlandıracak, analiz ve karar alma mekanizmalarını güçlendirecek ölçekte dijitalleşme ile ürün proses ve kalitesi artıyor.

Brisa CEO’su Cevdet Alemdar‘ın açıklamaları şöyle:

Brisa, İzmit Fabrikası’nda 11 milyon lastik üretim kapasitesiyle sektörün lideri olarak faaliyet gösteriyor. Aksaray fabrikamız ile tam kapasitede ek 4.2 milyon adet lastik üretimi ve 700 kişilik istihdam ile Türkiye ekonomisine ek değer katacağız. 

Brisa bu yatırımla ihracatta da vites büyütüyor. Bu yıl başında açıkladığımız gibi, 5.4 milyon adede karşılık gelen 210 milyon dolar ihracat hedefimizle tam gaz yol alıyoruz. 

Türkiye’nin uluslararası arenada rekabet edebilmesine, teknolojisi ve katma değerli üretimiyle varlığını derinleştirmesine olanak sunmaktan gurur duyuyoruz.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version