Elektrikli off-road aracı segmenti şu sıralar birçok irili ufaklı girişimin iştahını kabartıyor.

Son olarak GMC Hummer EV modelinin arz-ı endam ettiği piyasaya şimdilerde Texas menşeli Volcon markası da dahil oldu. Grunt adını taşıyan ve bataryadan güç alan elektrikli motosiklet modelini tanıtan firma, 160 kilometre menzile sahip olan bu aracın suda gidebilmesini de mümkün kılmasıyla rakiplerinden ayrışıyor.

Şaşırtıcı, ancak gerçek: Grunt modeli denizaltı olarak tasarlanmamış olmasına rağmen güç ünitesi IP67 sertifikasına sahip. Bu da 1 metre derinlikte suda yaklaşık 30 dakika kadar bir süreyi herhangi bir arıza vermeden geçirebileceği anlamına geliyor. Tabii bu modeli kullanan sürücüler okyanusun derinliklerindeki gemi batıklarını keşfedemeyecekler belki, ancak zorlu arazilerde karşılaştıkları derin sulardan gönül rahatlığıyla geçebilecekler.

Suyun dışına çıkıldığında da motor, tombul lastikleri ve yerden 30 santimetre yükseklikteki gövdesiyle off-road şartlarına başarıyla ayak uydurabiliyor.

Volcon’un açıklamasına göre Grunt modeli 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 6 saniyede çıkabiliyor. Bu arada 100 km/s zaten Grunt’un yapabileceği en yüksek hız sınırı. 50 beygir gücündeki elektrikli motora ne kadar büyük bir bataryanın eşlik ettiğini henüz bilmiyoruz. Ancak resmî veriler bu bataryanın 160 kilometre boyunca emisyon salınımı gerçekleştirmeden seyahat edebilmeyi mümkün kıldığını gösteriyor.

Daha güzel olanı ise bu bataryanın basit birkaç vida döndürmesiyle yerinden çıkabiliyor oluşu. Ev tipi şarj aletine takılan bu batarya 2 saatte tamamen dolabiliyor.

2021’in bahar aylarında satışa sunulması planlanan motorun başlangıç fiyatı 5 bin 995 dolar olarak belirlenmiş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version