Tesla ve Jaguar gibi şirketler sağ olsun, halk arasında elektrikli otomobillerin çok pahalı olduğuna ve olmaya devam edeceğine dair bir önyargı oluşmuş durumda. Gerçi bu iki şirketin haricinde kalan Renault ve Honda gibi markalar da ucuza elektrikli otomobil satmıyorlar. Ancak görünüşe göre Çin’den gelen yeni bir haber, insanlardaki “Elektrikli otomobil pahalıdır” algısını yıkmak üzere!

Çin menşeli Great Wall Motor isimli otomobil üreticisi, ORA R1 adını verdiği yeni nesil elektrikli hatchback modelini sadece 9 bin dolar ücretle satacağını duyurdu.

iMac Pro’dan bile daha ucuza

Evet, doğru okudunuz. Çinli üreticinin ORA R1 modelinin müşterilere maliyeti 59 bin 800 ila 77 bin 800 Yuan arasında değişecek. Bunu da anlık döviz kurundan çevirdiğimizde yaklaşık 8 bin 600 dolar kadar yapıyor. O da 46 bin TL’ye denk geliyor.

Şuanki fiyatı üzerinden ORA R1’i değerlendirecek olursak, pazarda satılan en ucuz elektrikli otomobil olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hatta arabanın fiyatı en üst donanıma sahip iMac Pro’dan bile ucuz.

Fiyatı iyi, ama ya özellikleri?

Ne kadar ekmek, o kadar köfte” diye boşuna söylememişler. Nihayetinde 9 bin dolara satın aldığınız bir elektrikli arabadan Tesla kadar donanım ve performans beklememek gerek. Ancak buna rağmen ORA R1’in menzili 350 kilometre kadar olacak. Araç sahipleri, dahili yapay zeka sistemi sayesinde “Hello, Ora” diyerek de arabayı uyandırabilecekler.

Çıkabileceği en yüksek hız, tam şarj dolum süresi gibi bilgiler ise henüz paylaşılmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version