Bugatti, özel otomobiller denildiği zaman akla gelen ilk marka. Markayı, otomobillerin Apple’ı olarak değerlendirebiliriz. Süper otomobilleriyle dikkat çeken markanın en lüks serilerinden birisi de Bugatti Chiron modeli. Kendini kanıtlamış araçlardan olan Chiron serisi, şu sıralar bir adet üretilecek özel versiyon Bugatti Chiron Profilée ile gündemde.

Firmanın 2 yıldır üzerinde çalıştığı özel araç, Avrupa’da tek bir kişinin satın alabileceği bir araç olacak. Yani paranız olsa bile alamayacaksınız diyebiliriz. Peki bu özel versiyonu bu denli özel kılan ne? Bakalım.

Bugatti Chiron Profilée Önemli Değişiklikler Geliyor

Süper otomobil sınıfının bir model üzerine çıkacak ve hiper otomobil olarak anılacak olan versiyonda, dev bir ön ızgaranın kullanıldığını göreceğiz. Standart modele göre ızgaranın daha geniş olması, aracın biraz daha yüksek performans vereceğini işaret ediyor.

Yine bir özel versiyon olan Pur Sport serisinin biraz daha farklılaştırılmış hali olacak araçta renk olarak ise Blue Royal Carbon denen bir renk kullanılacak. Biraz daha sert süspansiyonlarıyla kendisini gösterecek seri, özel birkaç aerodinamik eklentisini de beraberinde getirecek.

380 km hıza kadar ulaşabileceği söylenen Bugatti Chiron Profilée modelinde de temelde aynı motorun kullanılması bekleniyor. 1.479 beygir gücünde W16 8.0 litrelik dev motordan söz ediyoruz.

1 Şubat tarihinde satışa çıkacağı açıklanan ve açık arttırma ile satılacak olan bu özel versiyonu kim, nasıl bir fiyata alacak merak konusu. Tek bir model olarak kalacak olması, aracı çok özel kılıyor ama dediğimiz gibi bu da fiyata yansıyacaktır. Satıştan sonra bunu bir kez daha değerlendirmek lazım. Yeni fiyat rekorları gelecek gibi duruyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version