İlk kez CES 2018 fuarına çıkartma yapan Byton, tanıtımını gerçekleştirdiği elektrikli konsept SUV modeliyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şimdilerdeyse Byton, K-Byte adını verdiği otonom sürüş yeteneğine sahip lüks sedanıyla Mercedes Benz’in S Class ve BMW’nin 7 Serisi modellerine alternatif olmayı hedefliyor.

Seviye 4 otonom sürüş kapasitesine sahip olan K-Byte, teoride belli yol şartları altında hiçbir şekilde sürücü müdahalesi olmaksızın seyahat edebiliyor. Ancak henüz gerekli hukuki ve teknik altyapı olgunlanlaşmadığından müşterilere bu tavsiye edilmiyor.

Aurora ile işbirliğine gidildi

Böylesine üstün teknolojiye sahip bir modeli tasarlarken Byton yalnız değildi elbette. Daha önce de 2018’in başlarında Hyundai’yle benzer bir işbirliğine giden Aurora firmasıyla güçlerini birleştiren Byton, 2020 yılının sonuna doğru K-Byte modellerinden oluşan bir filoyu yola çıkarmanın peşinde. Seri üretim ve nihai müşteriye satışların da muhtemelen 1 yıl kadar sonra başlaması planlanıyor.

Ayarlanabilir LIDAR modlarına sahip

Aracın tasarımına baktığımızda sağ ve sol çamurluklarda yer alan LIDAR modları ilk etapta göze çarpıyor. Bu sensörler yalnızca arabanın sürücüsüz moda alınması durumunda yuvasından çıkıp devreye giriyor. Tavanda da aynı şekilde sensörler mevcut.

Bu yolla sürücülerin park ederken veya geriye doğru manevra yaparken sorun yaşamaması hedeflenmiş. Dahası, diğer sürücüleri ve yayaları uyarabilmek için bu sensörlerin renkli uyarı verebilmeleri de sağlanmış.

Şimdilerde Byton seri üretim bandına hız kazandırmak ve bir an önce K-Byte’ın satışlarına başlamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version