Elektrikli otomobil üreticisi Byton, tanıtıldığı günden bu yana ciddi sükse yapan M-Byte isimli elektrikli modelinde 48 inç büyüklüğündeki devasa bir ekran kullanacak. Basit bir hayalet gösterge ve araç içi eğlence ekranı kullanmak yerine ön konsolu boydan boya kaplayan bir ekran tercihinde bulunan üretici, geliştiricilerin bu dev ekran için uygulama tasarlayabilmelerine de imkân sunacak.

M-Byte modelinin seri üretim öncesi modelleri 2019’un sonbaharında görücüye çıkmış olsa da SUV’un 2020’nin ikinci yarısından önce tanıtılması beklenmiyor.

Kabini yüksek teknolojiyle donatılacak

Otomobil üreticisinin göstermekten çekinmediği, gurur duyduğu en büyük detaylardan biri M-Byte’ın yüksek teknolojiyle donatılmış iç tasarımı. Her ne kadar geçtiğimiz yıllarda daha büyük ekranlı seri üretime girmiş arabalar görmüş olsak da, Byton’un çıtayı daha da yükseğe taşıdığını söyleyebilmek mümkün. Nitekim bugün Tesla’larda konsolun tam ortasındaki tek bir dokunmatik ekran üzerinden araca müdahale edilebiliyor.

M-Byte’da kullanılan araç içi eğlence ekranı yekpare bir tasarıma sahip. 48 inç boyutundaki bu ekran birçok farklı start-up ile beraber geliştirilmiş. Mesela ViacomCBS ve ACCESS ile yapılan işbirliği sayesinde bu ekranda video yayını izleyebilmek mümkün.

Hava durumu anlık güncellenecek

Akıllı telefonlarda da kullanılan popüler hava durumu servisi AccuWeather, detaylı hava bilgilendirmelerin internet aracılığıyla sürücüye gösterecek. Yol üzerindeki ilgi noktaları Road.Travel servisinden alınacak ve araç kullanıcısı dinlenme istasyonlarına yönlendirilecek. Google’ın Android işletim sisteminden güç alacak olan araba OTA güncellemesi alabilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version