Cadillac ilk elektrikli SUV modeli Lyriq’in 2 Nisan tarihinde düzenlenmesi planlanan lansmanını Corona virüs salgını nedeniyle ertelemek zorunda kaldı. General Motors bünyesindeki lüks otomobil markasının henüz yeni tanıttığı elektrikli otomobil platformu üzerine yükseleceği belirtilen Lyriq’in tanıtılacağı yeni tarih ise henüz duyurulmadı.

Lyriq’ten sonra Celestiq gelecek

Normalde aracın ABD’nin Michigan eyaletine bağlı Warren şehrinde düzenlenecek “Elektrikli Otomobil Günü” etkinliğinde tanıtılması planlanıyordu. Önümüzdeki yıllarda şirketin tanıtacağı yeni nesil elektrikli modellerde kullanılacağı belirtilen modüler elektrikli platform, Lyriq’in de iskeletini oluşturacak. Cadillac’ın ilk elektrikli SUV’unu tanıtmasının ardından aynı aracın sedan versiyonu olan Celestiq de çıkışını gerçekleştirecekti.

34 inç büyüklüğündeki devasa ekranı ön konsolun tamamını kaplayan arabanın dingil aralığı ise hayli uzun gözüküyor. Lüks ve kalite adına hiçbir detayın atlanmadığı model gerçekten çok güzel gözüküyordu, ancak canlı olarak lansmanına şahit olmak için bir süre daha beklememiz gerekecek gibi.

Geleceğe dair planlar yapılıyor

Cadillac ve GM’nin ürün geliştirme biriminin iletişim sorumlusu Michael T. Albano basın mensuplarına verdiği demeçte “Şuanda geleceğe ilişkin planlar üzerine konuşuyoruz ve çok yakında sizleri gelişmelerden haberdar edeceğiz. Ana önceliğimiz medya mensuplarının ve çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak. Dünya Sağlık Örgütü ve ABD Kamu Sağlığı Kurumu’nun tavsiyelerine uyarak lansmanı bir süreliğine ertelememiz kaçınılmazdı” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere en son 3 Mart’ta düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı virüs salgını gerekçesiyle iptal edilmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version