Cadillac’ın önümüzdeki senelerde piyasaya süreceği belirtilen elektrikli modeli sadece markanın içten yanmalı motorlara olan bağımlılığını bitirmekle kalmayacak, aynı zamanda çokça eleştirilen model ismi belirleme stratejisindeki değişikliğin de miladı olacak.

Malum olduğu üzere Cadillac 2014 yılından bu yana yeni modellerini harf ve rakamlardan oluşan isimlerle müşterilerin beğenisine sunuyordu. Oysa önceden her bir modelin kendi ismi vardı.

Harf ve rakam kombinasyonları kullanılıyor

Mesela Cadillac Seville yerine artık CT6 gibi model isimlerini benimseyen marka harfleri modelin segmentini tanımlamak için, rakamı ise aracın boyutunu belirtmek için kullanıyordu. CT6 örneğinde CT aracın sedan olduğuna, 6 rakamı ise modelin büyüklüğüne işaret ediyordu mesela. SUV ve crossover modellerinde ise XT4 en küçük, XT6 ise en büyük aracın adıydı. Bu isim kombinasyonlarının dışında kalmayı başaran tek model ise Escalade olmuştu.

Araç sahiplerini bu durumu pek sevmedi

Tahmin edebileceğiniz üzere bu duruma dünyanın dört bir yanındaki müşteriler pek de olumlu bakmadı. Alman otomobil markalarının her bir modele ayrım isim verme alışkanlığına bir alternatif olarak bu yöntemi benimseyen Cadillac, klasik Amerikan isimlerinin sanılandan çok daha sevildiğini sanıyoruz ki biraz geç fark etti.

Şimdilerde ise bu durum tersine dönecek. Markanın Başkanı Steve Carlisle, Automotive News’e verdiği demeçte “Elektrikli araçlarımızın çıkışıyla her modele harf ve rakam kombinasyonları yerine ayrı isim verme alışkanlığına geri döneceğiz” dedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version