Tesla’nın Autopilot adını verdiği otonom sürüş sistemine alternatif olarak geliştirilen ve halihazırda Cadillac CT6 sedan modelinde kullanılan Super Cruise, General Motors mühendislerince yapılan en iyi işlerden birisi gerçekten. Sürekli olarak yeni özelliklerle güncellenen sisteme son olarak otomatik şerit değiştirme fonksiyonu da dahil edildi.

Öte yandan Super Cruise’in rakiplerinden farklı olarak sürücülere ellerini direksiyonda tutma zorunluluğunu dayatmadığının da altını çizelim. Bunun için gözü sürekli tarayıp sürücünün dikkatini ölçen sensörlerden yardım alınıyor.

Level 2 otonom sürüş yeteneğine sahip

Cadillac’ın sürüş yardımcısı olarak tanımladığı Super Cruise teknolojisi, sahip olduğu gelişmiş özellikler sayesinde gerçekten de araç sahiplerinin trafikte geçirdiği vakti çekilebilir kılıyor.

Rakiplerinde olanın aksine bu sistemde LIDAR lazer menzil ölçerler kullanılmıyor, bunun yerine özel yüksek çözünürlüklü haritalardan yardım alınıyor. Son eklenen şerit değişme özelliği, Super Cruise sahibi araçları Level 2 otonom araç kategorisine de taşımış oldu.

Düşük hata payına sahip GPS sistemi Super Cruise’in sol şeridi boş bulduğu anda trafiğin daha akıcı olduğu tarafa geçmesini sağlıyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus, sürüş yardımcısı sistemin sadece ABD ve Kanada arasındaki bölünmüş otobanlarda kullanılabildiği. Herhangi bir yerde bu özelliği açabilmeniz ne yazık ki mümkün değil.

Rakiplerinden daha iyi

Autopilot ile kıyaslayacak olursak elleri direksiyona temas ettirme zorunluluğunun olmaması, LIDAR sensörleri yerine gerçek haritaları kullanması ve son olarak kendiliğinden şerit değiştirme özelliğine kavuşması gibi detaylar Super Cruise’u bir adım daha öne taşıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version