Tıpkı Tesla’nın Autopilot isimli yazılımı gibi, Cadillac modellerine sürücüsüz seyahat edebilme yeteneği kazandıran Super Cruise teknolojisi için büyük bir güncelleme yolda!

Gelişmiş sürüş asistanı yeni hazırlanan bu güncelleme ile direksiyonu kontrol etme zorunluluğu olmadan, 1 milyon 112 bin 654 kilometre daha fazla mesafe kat edebilme imkânı sunacak. Henüz çiçeği burnundaki yeni yazılım, geçen iki yılın ardından çıkan en büyük güncelleme olmasıyla öne çıkıyor.

Amerikan otomobil üreticisinin üzerinde çalışmayı henüz yeni bitirdiği Super Cruise güncellemesi, yeni nesil Cadillac modellerindeki otonom seyahat özelliğinin ABD genelindeki otobanların büyük çoğunluğunu desteklemesini sağlayacak.

İlk kez 2017’de çıkmıştı

Bundan 2 sene kadar önce, 2017’de görücüye çıkan 2018 model Cadillac CT6’da ilk kez karşılaşmış olduğumuz Super Cruise teknolojisi her anlamda Autopilot’a bir cevap niteliğindeydi. Hayli gelişmiş olan bu sürüş yardımcısı sistemi adaptif hız sabitleme, şerit takip ve sürücü uyarma gibi alt sistemlerden meydana geliyordu.

Super Cruise’in alternatifi birçok sistemde sürücünün otonom seyahat modu açıkken, iki elini de direksiyonun üzerinde tutması sorunlu. Fakat Super Cruise bunu zorunlu kılma ihtiyacı duymamış. Bunun yerine çeşitli sensör ve kameralarla sürücünün yolu gözleyip gözlemediği takip ediliyor, o kadar.

Kapsama alanı daha da genişledi

ABD’deki otobanların büyük kısmını LIDAR teknolojisiyle tarayan ve Super Cruise sistemine tanıtan Cadillac, artık sürücülerin ülkenin çok daha geniş bir bölümünde sürücüsüz seyahat edebilmelerini mümkün hale getirecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version